Πηγή

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: 144 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!
Ρεκόρ συμμετοχής αυτοκινήτων αναμένεται να σημειώσει το φετινό Πανελλήνιο ράλι αυτοκινήτου η «6η Ανάβαση Κύμης» που θα γίνει το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαΐου.

Η επιτυχία των πέντε προηγούμενων διοργανώσεων (αν και στην τελευταία έβρεχε καταρρακτωδώς, χωρίς ευτυχώς να επηρεάσει τον αγώνα ) εγγυάται για τη φετινή χρονιά ένα μοναδικό θέαμα για τους λάτρεις του είδους και τους θεατές που κατακλύζουν την Κύμη και που φέτος, όπως δείχνουν τα μηνύματα, αναμένονται πάρα πολλοί κι από όλα τα μέρη της χώρας μας.

Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν 144 αυτοκίνητα με οδηγούς τους καλύτερους του είδους, οι οποίοι θα αναμετρηθούν για τις πρώτες θέσεις και για τον καλύτερο χρόνο ανάβασης. Φέτος, λόγω του αντιολισθητικού τάπητα που έχει στρωθεί σε μεγάλο τμήμα του δρόμου από τον Δήμο Κύμης, o αγώνας αναμένεται πιο συναρπαστικός και, όπως λένε οι διοργανωτές, θα έχουμε καλύτερους χρόνους τερματισμού.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στον μαγευτικό δρόμο, με τις 52 κλειστές στροφές, από την παραλία έως της παρυφές της πόλης. Ο δρόμος έχει ήδη καθαριστεί από τα χόρτα και κατά μήκος έχουν διαμορφωθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου οι κατάλληλοι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους θεατές. Τα δύο πούλμαν του Δήμου θα διατεθούν για την μεταφορά των θεατών από την Παραλία και από την Κύμη στους χώρους θέασης του αγώνα. Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα εκτός από την Αστυνομία της Κύμης , ο Δήμος έχει προσλάβει και θα χρησιμοποιήσει ιδιωτική Αστυνομία. Η διοργάνωση του αγώνα γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης, σε συνεργασία με τη λέσχη αυτοκινήτων Start Line.

Το πρόγραμμα προβλέπει οι δοκιμές των αυτοκινήτων να γίνουν το Σάββατο 17 Μαΐου στις 11 το πρωί. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κύριακή 18 του μηνός και η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 το πρωί. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Κύμης στις 15.00 και θα ακολουθήσει η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς. Ο υπερτυχερός θα κερδίσει το αδιάθετο από την περσινή κλήρωση αυτοκίνητο μάρκας RENAULT CLIO Campuς 1.2. Ο 2ος και ο 3ος τυχερός θα κερδίσουν από ένα παπάκι Honta Inova 125 cc.

Tο Σάββατο, στις 7.30 το απόγευμα, ο Δήμος Κύμης θα παρουσιάσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην κεντρική πλατεία της Κύμης. Το συγκρότημα της Μαρίας Σκουλά και του Νίκου Ευβοιώτη θα παίξουν δημοτική μουσική και η Μαρία θα τραγουδήσει δημοτικά τραγούδια. Στην εκδήλωση θα χορέψουν το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Κύμης και το συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου του Δ.Δ των Ανδρονιάνων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Δήμος με ιδιαίτερη υπερηφάνεια σας προσκαλεί στην Κύμη, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαίου, για να παρακολουθήσετε ένα μοναδικό ράλι αυτοκινήτου.
Σας προσκαλεί στην «6η Ανάβαση Κύμης»

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Δήμο Κύμης στο τηλ. 22220.24000. Υπεύθυνος, ο αντιδήμαρχος κ. Χριστόπουλος.

Advertisements