Καλά έπαθα πλάκα ……

Η Street Triple δεν είναι ακριβώς streetfighter, όπως η μεγάλη Speed Triple 1050, φιλοδοξώντας να προσεγγίσει νέες κατηγορίες αναβατών, πιο άπειρους ή και του «ασθενούς» φύλου. Πρόκειται στην ουσία για μια «γυμνή» Daytona 675, χωρίς πλαστικά και με διαφορετικό τιμόνι και φανάρια. Όμως, και μόνο το ψάξιμο για τη σωστή εμφάνιση κράτησε επτά μήνες! Το αποτέλεσμα πάντως δικαιώνει την αναμονή. Η Speed Triple έχει έντονη προσωπικότητα. Σ’ αυτό βέβαια συμβάλλει και ο τρικύλινδρος κινητήρας, που συνδυάζει τη δύναμη και την ευστροφία των τετρακύλινδρων με τη ροπή των δικύλινδρων.

Η ισχύς κατά την Triumph είναι 107 ίπποι. Εντυπωσιακή τιμή για την κατηγορία, όμως τον πρώτο λόγο τον έχει η αίσθηση και η επικοινωνία με τον αναβάτη. Η Street Triple είναι μια πραγματικά πολυτάλαντη μοτοσυκλέτα. Οδηγείται εύκολα, είναι πανάλαφρη κι ευέλικτη, αλλά και εξαιρετικά άνετη ακόμη και για το συνεπιβάτη. Τα φρένα της είναι πραγματικά απίστευτα, το κιβώτιο με τις πυκνά διατεταγμένες σχέσεις μαλακό, γρήγορο, με μικρές διαδρομές και μεγάλη ακρίβεια. Εξαιρετικά ακριβής και ο ψεκασμός. Οι αναρτήσεις δεν ρυθμίζονται, αλλά είναι όσο σφιχτές πρέπει ώστε να παραμένουν άνετες.

Πανέμορφα και υπερπλήρη τα όργανα, μικρές οι ενδείξεις των χιλιομετρητών

Η ισχύς του κινητήρα, αν και εμφανώς μικρότερη από της Daytona ψηλά, είναι περισσότερη χαμηλά και απλωμένη παντού. Η συμπεριφορά στο δρόμο θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με μιας sport μοτοσυκλέτας της προηγούμενης πενταετίας. Εξάλλου, οι μόνη της ουσιαστική διαφορά από την Daytona είναι η λίγο πιο αργή γεωμετρία του εμπρός συστήματος – γι’ αυτό και το σταμπιλιζατέρ πλέον απουσιάζει.

Μειονεκτήματα; Λίγα. Οι ψηφιακές ενδείξεις των δύο μερικών χιλιομετρητών είναι μικροσκοπικές, η μανέτα του συμπλέκτη δεν είναι ρυθμιζόμενη, ενώ το τιμόνι δεν κόβει πολύ για την κίνηση της πόλης.

Τελικά, οι Άγγλοι κατάφεραν να μεταφέρουν αυτούσια τη μαγεία της Daytona και στην Street Triple, ενώ η στενή τους συγγένεια βοήθησε ώστε να κρατηθεί η τιμή χαμηλά – αν η υπόσχεση των € 8.000 τελικά τηρηθεί.

TRIUMPH STREET TRIPLE
Χαρισματικός κινητήρας
Άνεση κι ευελιξία
Εξαιρετικά φρένα
Προδιαγραφές Euro 3
107 ίπποι για 167kg
€ (δ.α.)
ΗΛΙΟΦΙΛ ΑΕ, τηλ. 210-2849200

Πηγή

Advertisements