Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες, αλλά και αρκετά στοιχεία για τη νέα Σειρά 1 Coupe, διέρρευσαν στο Διαδίκτυο λίγο πριν την παρουσίαση της από τη γερμανική εταιρεία. Με την προσθήκη του τρίτου όγκου η γκάμα της Σειράς 1 μεγαλώνει και αποκτά ένα κλασικό και συνάμα πιο σπορτίφ αμάξωμα.

Η κουπέ εκτέλεση της BMW1, αποτελεί ένα αυτοκίνητο που σύμφωνα με την γερμανική φίρμα, αντλεί την έμπνευσή του από μοντέλα του ένδοξου παρελθόντος και συγκεκριμένα τη 2002 που παρουσιάστηκε πριν από περίπου 4 δεκαετίες. Μέχρι και την μεσαία κολώνα οι διαφορές σε σχέση με την 3θυρη έκδοση είναι μηδαμινές. Από εκεί και πίσω όμως η οροφή του νέου μοντέλου ακολουθεί το …δικό της τοξοειδή δρόμο με την τρίτη κολώνα να υιοθετεί μία νέα ερμηνεία του διάσημου “Hofmeister kink”. Ο κλασικός τρίτος όγκος έχει ενσωματωθεί αρμονικά με το υπόλοιπο αμάξωμα με το προτεταμένο χείλος του πορτμπαγκάζ και τη σχεδίαση του προφυλακτήρα να προσδίδουν δυναμικότητα στο μικρότερο γερμανικό κουπέ της BMW. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα που βλέπετε στις φωτογραφίες αποτελούν μέρος του πακέτου M που τουλάχιστον στην αμερικάνικη αγορά θα διατίθεται ως στάνταρτ στην κορυφαία έκδοση.

Στο εσωτερικό του μοντέλου δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τις πρόσφατα ανανεωμένες 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις και χαρακτηρίζεται από τις γνωστές λιτές σχεδιαστικές γραμμές.

Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η 135i (φωτό) που θα φέρει κάτω από το καπό της τον 3λιτρο μηχανικό σύνολο των 6 κυλίνδρων, με τους δύο υπερσυμπιεστές καυσαερίων και απόδοση 306 ίππων και 400 Nm ροπής. Με αυτό τον κινητήρα η ΒΜW 1 Coupe επιταχύνει από τα 0 στα 100χλμ./ώρα σε 5,3 δεύτερα ενώ η τελική της αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη). Για την αμερικάνικη αγορά το μοντέλο θα διατίθεται και ως 128i με 3λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 230 ίππων, μία έκδοση που δεν ξέρουμε αν θα έρθει στις ευρωπαϊκές αγορές. Στην ανακοίνωση της BMW Αμερικής δεν γίνεται λόγος για μικρότερα μηχανικά σύνολα βενζίνης τα οποία όμως σίγουρα θα υπάρξουν και θα συνοδεύονται και από πετρελαιοκινητήρες.

Περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά στοιχεία θα έχουμε στα χέρια μας σε λίγες ημέρες όταν και το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό.

Πηγή

Βέβαια , εγώ επέλεξα να ανεβάσω κάποις διαφορετικές εικόνες που αφορούν την Bmw 1 coupe Tii και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό 😀

Advertisements