Μερικές μέρες πριν πραγματοποιηθεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρεμιέρες στην έκθεση του Τόκιο, διέρρευσαν στο Διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του ολοκαίνουργιου Nissan GT-R. Το εμπρός μέρος του θυμίζει σε αρκετά μεγάλο βαθμό το μεγαλύτερο -μόνο σε ηλικία- 350Ζ, ενώ πίσω τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα παραπέμπουν περισσότερο σε Corvette, μιας και το ιαπωνικό μοντέλο αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη εμπορική απήχηση στην αμερικανική αγορά.

Μέχρι τη στιγμή της επίσημης πρεμιέρας του αυτοκινήτου, οι Ιάπωνες έχουν δώσει ελάχιστα στοιχεία στη δημοσιότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως o V6 κινητήρας χωρητικότητας 3,8 λίτρων εξοπλίζεται με διπλά turbo και αποδίδει 473 ίππους. Με τα 0-100χλμ./ώρα να έρχονται σε περίπου 3,5″ και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 308χλμ./ώρα, μάλλον θα θεωρείται παράνομο στους δρόμους της Ιαπωνίας, όπου υπάρχει ο περιορισμός της ισχύος των αυτοκινήτων παραγωγής στους 270 ίππους.

Η ισχύς περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός νέου εξατάχυτου κιβωτίου το οποίο εξοπλίζεται με διπλό συμπλέκτη στο πρότυπο του DSG της VW. Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων υπόσχεται αστραπιαίες αλλαγές και σύμφωνα με τη Nissan, κάθε αλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 0,2″. Αναφορικά με την τετρακίνηση, η κατανομή της ροπής είναι 50/50 μέχρι τα 40 χλμ./ώρα. Όταν το GT-R ξεπεράσει αυτή την ταχύτητα, τότε η κατανομή ρυθμίζεται στο 40/60 (εμπρός/πίσω) ώστε να αναδειχθεί ο σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου. Θεωρητικά και ανάλογα με τις συνθήκες, η κατανομή της ισχύος μπορεί να αλλάξει σε αναλογία 2/98.

Πηγή

Advertisements