Ένα παιχνίδι σαν το Pac-Man που διοχέτευσε ηλεκτρικές εκκενώσεις στους gamers, χρησιμοποιήθηκε για να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος αντιδρά στον επικείμενο κίνδυνο.
Οι ακτινογραφίες (με τη μέθοδο MRI, με αβλαβή για τον εγκέφαλο μαγνητικά και ραδιοκύμματα) παρουσίασαν την ενεργοποίηση διαφορετικών περιοχών του εγκεφάλου των εθελοντών, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν στο παιχνίδι, καθώς το επίπεδο απειλής κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αυξανόταν. Συγκεκριμένα κατέδειξαν ότι όσο η ανησυχία των παικτών μετατραπόταν σε πανικό, η κύρια δραστηριότητα του εγκεφάλου μετακινείτο από το μέτωπο προς το μέσο.
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους αλλαγές στην εγκεφαλική δραστηριότητα, σε καταστάσεις πανικού είναι κρίσιμες για την επιβίωση ενός ζώου. Χωρίς το συναίσθημα του φόβου, τα ζώα δεν αντιδρούν στις απειλές. Περισσότερα συμπεράσματα σχετικά με τη στρατηγική επιβίωσης και τις λεπτομέρειες του τεστ ….
Καταλήγωντας ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Δρ. Mobbs, είπε ότι ο προμετωπιαίος φλοιός του εγκεφάλου στο σύγχρονο άνθρωπο είναι πολύ μεγαλύτερος σε μέγεθος, απ’ ότι στους προγόνους μας και έτσι πιθανώς να έχουμε εξελιχθεί ώστε να είμαστε πιό έμπειροι στην αποφυγή απειλητικών καταστάσεων από τους προγόνους μας. «Τώρα, είμαστε πιθανώς καλύτερες μηχανές επιβίωσης» είπε ο Δρ. Mobbs.

πηγή http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=41309

Advertisements