Η ώρα πήγε 14.00 , και είπα στο αίσθημα να φύγουμε από το Κιάτο , που πήγαμε να περάσουμε το διήμερο, να ξεφύγουμε λίγο απο την κίνηση της πόλης , και να δροσιστούμε χωρίς να κάνουμε 2 ώρες για να φτάσουμε σε μία βρώμικη θάλασσα και να πληρώσουμε 20ευρο για μία βουτιά.

Αλλά , η κίνηση παραμονεύει το απογευματάκι , και εύκολα η 1.5 ώρα επιστροφής απο το Κιάτο , μετατρέπεται σε 2 , 2.5 , 3 …. και πάει λέγοντας, οπότε ήταν ώρα να γυρίσουμε.

Καθώς περνάμε τα πρώτα διόδια , ρίχνω μία ματιά στο θερμόμετρο του αυτοκινήτου και διακρίνω ένα 4….
ναι είχε 44 βαθμούς! Αποκλείεται λέω θα έχει χαλάσει το θερμόμετρο. Το έβγαλα για λίγο απο το μυαλό μου, περάσαμε και τα δεύτερα διόδια και μπήκαμε στον Ασπρόπυργο όπου η θερμοκρασία ανέβηκε στους 47.5 βαθμούς. Τρελάθηκα, αποκλείεται σκέφτηκα και κατέβασα κατευθείαν το παράθυρο και έβγαλα έξω το χέρι μου.

Ο αέρας ήταν απλά καυτός, πίστευες ότι μπορούσες να πάθεις και έγκαυμα αν άφηνες το χέρι σου έξω , να στο φυσάει η καυτή ατμόσφαιρα. Τότε κατάλαβα , ότι όλο το κακό είναι τα εργοστάσια που υπάρχουν στην Ελευσίνα. Σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων , όταν περάσαμε τα εργοστάσια (Χαλυβουργική κτλ.) , η θερμοκρασία άρχισε να πέφτει δραματικά….! Ανα 50 μέτρα έπεφτε και μισό βαθμό , σε πολύ μικρό διάστημα είχε φτάσει απο 47.5 σε 37.5 .

Ωραία είπα το είδαμε και αυτό , 10 βαθμοί διαφορά μέσα σε κάποια χλμ.

Αν και δεν είμαι άνθρωπος που προβληματίζεται εύκολα, λέω, μήπως λέω , ήρθε ο καιρός να προβληματιστούμε?

Powered by ScribeFire.

Advertisements